Вятърът утихва, има опасност от ново замърсяване на въздуха – www.359news.bg

Вятърът утихва, има опасност от ново замърсяване на въздуха

Облачността отново ще е разкъсана. Сутринта ще се образуват мъгли в Дунавската равнина, които ще се задържат през по-голямата част от деня. Вятърът ще е слаб навсякъде, с изключение на Североизточна България. Това носи опасност от ново замърсяване на въздухав големите градове в петък и събота, съобщава NOVA.

Мъглите в Северна България допълнително ще задържат мръсотията ниско над земята. Атмосферата ще се раздвижи чак в събота вечерта.

През деня живакът ще варира в широк интервал – от 0 до 10-11 градуса.

В планините ще бъде слънчево през целия ден. Ще духа вятър със скорост до 20-30 км/ч. По високите върхове температурите през деня ще са около минус 4 – минус 5 градуса, а в по-ниските части – 2-3 градуса.

ThinkStock/Getty ImagesПочивните дни се очертават сухи. Валежи очакваме в края на уикенда, благодарение на влажен въздух от Атлантика, който напредва на югоизток към нашите географски ширини.

След своя пик в събота с температури през деня до 6-7 градуса, ще последва захлаждане в началото на новата седмица. Затова и валежите в равнините първо ще са от дъжд, който към средата на седмицата ще премине в сняг. Не се очаква образуване на значителна снежна покривка.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

 nova.bgКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *