World Championships & World Cup 2017 Hamburg, Germany – 11-16 April – www.359news.bg

World Championships & World Cup 2017 Hamburg, Germany – 11-16 April

БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПО ДЖАГИ НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО

в Хамбург, Германия

На 16 април 2017г. завърши Световното първенство по джаги 2017,  което се проведе в Хамбург, Германия. Турнирът е от най-високо ниво и се провежда веднъж на две години, като участие в него взимат само най-добрите състезатели от всяка държава. Тази година спортното събитието събра над 800 състезатели от 50 страни в престижната зала „Кампнагел”.

Състезанието стартира на 12.04.2017г. като започна с неофициалните дисциплини по двойки – Classic и Speedball Doubles. Втория ден продължи с квалификации на категориите единици и двойки (Singles and Doubles) и елиминации двойки. На официална церемония по откриването в петък бяха представени всички национални отбори, взели участие в турнира. Същия ден се проведоха и квалификациите на националните отбори, както и елиминации единици. Останалите два дни бяха отредени за елиминационната фаза на World Cup, официалното награждаване и Players Party. Нашата страна имаше 27 представители на това мащабно събитие. Българските състезатели взеха участие във всички дисциплни и в отборните надпревари при жените, мъжете и младежите. Най-голем успех за България извоюваха джуниърите Денис Бисеров и Галин Тянков, които станаха втори на дисциплината Classic Junior Doubles. На пето място в Speedball Women Doubles, Classic Women Doubles и Women Doubles станаха Екатерина Атанасова и Благовеста Герова, като Екатерина Атанасова стана пета и на Women Singles.

В отборното състезание при жените участваха 17 отбора, а мъжките отбори бяха разделени на две дивизии с по 16 и 17 отбора. Женският ни национален отбор достигна до полуфинал, където след оспорван мач срещу тимът на Швейцария загуби битката. Българките се класираха четвърти след борбата за третото място срещу отбора на САЩ. Мъжкият ни национален отбор се класираха на пето място във втора дивизия. Младежите също достигнаха до четвъртфинал в световната надпревара.

Всички са в очакване на следващото Световно първенство, което ще се проведе в Испания през 2019 година.
 

 

Резултати: http://extranet.fast4foos.org:10080/fast/live / 

Event Organizer website: https://www.table-soccer.org/

СНИМКИ:  https://www.flickr.com/photos/55041427@N04/sets/72157682497930236

 
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *