За опасните детски площадки на г-жа Фандъкова… – www.359news.bg

За опасните детски площадки на г-жа Фандъкова…

 

Или за тоталното безхаберие на Столична община към нашите деца. Разглеждаме един от многото сигнали, които се подават на иначе така отзивчивите общинари.

Да, това трябва да им се признае – веднага отговарят и добре поддържат сайта си…. за разлика от детските площадки в крайните квартали.

Същност  може би трябва да се радваме на счупените катерушки, пързалки с един крак и опасни футболни игрища, защото  поне не се строи МОЛ или небостъргач…? Но всичко с времето…

В конкретният случай става дума за ж.к. Люлин, детската площадка на бл. 301, на която играят деца от поне 5 дванадесететажни блока. Представете си колко много от нашето бъдеще расте  тук?

 Сигнали и подписки за поставянето на предпазна ограда, за да се предотвратят бъдещи инциденти, са пускани многократно от загрижени родители до Столична община, но уви от години нищо не се случва.
Ето и един от последните сигналите подадени на сайта на общината  – https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/52526, в който е и прикачена снимка, на която ясно се вижда опасността от инцидент. А отговорът от кмета на ж.к. Люлин е потресаващ и изцяло безполезен, както и предприетите от него действия- Сложихме ви дъски на пейките!!!

Може би искат да ни кажат, да си държим децата седнали по пейките и да не играят футбол на опасното и без това „игрище за футбол” или както винаги просто се отчита дейност? Не знам! Наистина отговорът е безсмислен, но и коментара също.

Та питаме, г-н Милко Младенов, кмет на Люлин и г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, спят ли спокойно, защото ние не. И ако утре се случи най-лошото към кого да се обърнем и кой ще бъде виновен за нещастието този път?

Крайно време е да свършите нещо полезно, за хората, които са ви сложило на тази длъжност и да влезете в ролята на градоначалници!  А ние отиваме да пазим децата си на опасните детски площадки.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *