Жена от Кърджали изхвърли бебето си и то почина от измръзване – www.359news.bg

Жена от Кърджали изхвърли бебето си и то почина от измръзване

Снимка: bTV

Многодетна майка от Кърджали и брат й са обвинени в убийство на  бебе. Те са  изхвърлили на пътя почти голо новороденото четвърто дете на сестрата, за да спасят фамилията от срама на извънбрачно зачеване.

Бебето е изоставено  навръх Великден – завито само в калъфка от възглавница. Това се оказало фатално за новороденото, което починало от измръзване.

Майката и брат й са в ареста с постоянна мярка за неотклонение. Твърдят, че не са искали да убият детето.
Неджие Муса  разбра в съда, че е обвинена в едно от най-тежките престъпления – умишлено убийство на собственото си дете. Тя казва, че е оставила бебето на улицата, за да го намерят други хора. Съжалявам много, казва Наджие.Брат й Исмаил Муса се оправдава, че не е знаел, че бебето е на сестра й, но от обвинението напомнят, че няма никакво значение чие е било бебето.

Роднините на Исмаил и Наджие са в шок. Никой не подозирал, че жената чака четвърто дете.

Според разследващите Наджие е родила сама, но не в родилна зала, а в дома на майка си, която е в чужбина.

Доказателствата по делото сочат, че раждането е около седмица преди детето да бъде оставено, казва Желязко Стефанов, окръжен прокурор на Кърджали.

Майката на бебето и брат и са направили пълни самопризнания. За това престъпление законът предвижда наказание до 20 години затвор или доживотен затвор./bTV
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *